New Templates by Blue host

Gyakran Ismételt Kérdések (munkavédelem)

Pin It

Gyakran ismételt kérdések (munkavédelem)

Kényelmes munkaruhát  és munkavédelmi cipőt szeretnék milyen szempontok alapján vásároljak?

Mit nyújt az üzlet a munkavédelem számára?

Mire figyeljek munkavédelmi ruházat, cipő vásárlása esetén?

Milyen munkavédelmet ajánl a különböző munkavégzésekhez?

 

Kényelmes munkaruhát  és munkavédelmi cipőt szeretnék milyen szempontok alapján vásároljak?

A védőruházatoknál fontos a jó anyagminőség a nagy szakítószilárdság, praktikus zsebek / két cipzáros és egy hátsó tároló zseb / kialakítása. Lehet választani deréknadrágot / övbújtatók , biztonsági varrás az ülepen , szerszámzsebek farzseb/, kertésznadrágot / csatokkal állítható vállpánt, oldalzsebek, mellzseb, szerszámtartó/, mellényt, kabátot, téli kabátot. Mindig az évszaknak megfelelő munkaruhákból választhat.
A munkavédelmi cipőknél fontos az acél lábujjvédő a leeső tárgyak- és acél talplemez talpátszúrás ellen. Vízlepergető felsőrész, olajálló, csúszásmentes talp.

Mit nyújt az üzlet a munkavédelem számára?

Az egyéni védőeszközök tetőtől talpig biztosítják a vásárlók védelmét. A védősisaktól kezdve a szemüvegeken át, a sokféle igényt kielégítő színes munkaruhákon keresztül egészen a biztonságot nyújtó cipőkig.
De kínálunk szerszámtartó öveket, táskákat, hevedereket is.
A fentieken kívül a hegesztéstechnikához is biztosítunk pajzsokat, kar és lábszárvédőket, bőrkötényeket. A raktáron éppen nem lévő védőeszközöket rövid határidővel megrendeljük.

Mire figyeljek munkavédelmi ruházat, cipő vásárlása esetén?

Kérdés , hogy milyen speciális feltételeknek kell majd megfelelni a védőeszközöknek . A rövidítéseket , jelöléseket megtalálhatjuk a termékeken és ezek pontos magyarázatát az eladók meg is mutatják .
A méreteknél is figyelni kell :
- Cipőnél 80-90%-ban egy számmal kisebbet kel választani.
- Ruházatnál is lehet probléma a méretválasztás . Sajnos a gyártónként eltérhet egy adott méret .

Milyen munkavédelmet ajánl a különböző munkavégzésekhez?

Mint barkácsolónak alapvetően ugyanolyan védelemre van szüksége, mint a profi szakembereknek. Ehhez hozzátartozik a védőszemüveg, védőkesztyű, a porvédő álarc és a hallásvédő felszerelés.
A szem és a kéz védelme: Barkácsoláskor por keletkezik, pattog a szilánk és a forgács - ezért védje a szemét. Többnyire elég egy standard védőszemüveget.
Olyan tevékenységek végzésekor, mint a fűrészelés, csiszolás vagy a vésés, fennáll a kézsérülés veszélye a szilánkok vagy a forgács következtében, melyet nem szabad alábecsülni. Átfogó védelmet ez ellen csak a speciális munkavédelmi kesztyű nyújt. Kézi körfűrész, szalagcsiszoló és fúrógép használatakor ne viseljen védőkesztyűt, mert az beakadhat a forgó szerszámba.
Ne feledkezzen el a légzőmaszkról: Fúráskor, fűrészeléskor, csiszoláskor, gyaluláskor vagy maráskor ajánlatos a légutakat egyszer használatos porvédő álarccal - még jobb finompormaszkkal - védeni. Szigetelőgyapot vagy festékek és lakkok használatakor a legjobb védelmet az aktívszénszűrős maszk nyújtja.
Kerülje a zajterhelést: Ne becsülje alá azt a terhelést, amit a fúráskor, fűrészeléskor, csiszoláskor stb. keletkező zaj jelent a hallására nézve. Alkalomszerű használat esetén elég a füldugó. Ha gyakran dolgozik intenzív zajt keltő elektromos kéziszerszámmal, ajánlatos hallásvédő kapszulát (úgynevezett ?Mikiegeret") használni.
Ügyeljen a megfelelő ruházatra: Legyen kényelmes, testközeli, és ne legyen gyúlékony. Órát és ékszert ne viseljen, mert veszélyes lehet.
Ha hosszú a haja, azt saját biztonsága érdekében fogja össze, nehogy a járó készülékbe kerüljön, és ott feltekeredjen.

Pin It
Találatok: 7132