New Templates by Blue host

Gyakran Ismételt Kérdések (vegyes)

Pin It

Gyakran ismételt kérdések (vegyes)

Hallottam, hogy önök árulnak Dronco gyémántkorongokat, szeretném kérdezni, hogy melyik korongot hogyan használhatom?

Szeretnék venni otthoni barkácsoláshoz mérőműszert, milyet ajánl?

Szerszámvásárláskor nem szeretnék rosszul járni, mint kezdő barkácsoló, mire ügyeljek vásárláskor?

Hogyan polírozhatom a rozsdamentes anyagot?

Hogyan tudnék átutalásra vásárolni Önöknél?

Rozsdamentes anyagok megmunkálására milyen fémfúrót használjunk?

Gyémánttárcsa vásárlásakor mik a fő szempontok?

 

Hallottam, hogy önök árulnak Dronco gyémántkorongokat, szeretném kérdezni, hogy melyik korongot hogyan használhatom?


Basic
Szinterezett, univerzális korong, barkács célokra. D 110 x 22 mm méretben folyamatos vágóéllel csempe vágásához, D 115 x 22 és 230 x 22 mm méretben szegmenses vágóéllel.
Perfect GRF-E
Folyamatos vágóél, száraz és vizes vágáshoz, barkács célokra.
Profi GR Universal HOT PRESSED
Szinterezett, univerzális korong folyamatos vágóéllel, vizes vágáshoz, profi minőség ipari minőség.
Turbo
Profi minőség, folyamatos turbo vágóél, száraz vágáshoz.
Perfect ST-7
Szinterezett, szegmenses, univerzális korong, száraz vágáshoz, barkács célokra.
Perfect LT 46
Lézerhegesztett, szegmenses, univerzális korong, száraz vágáshoz.
Special LT 56
Profi minőség, lézerhegesztett, szegmenses, univerzális korong, száraz vágáshoz.
Perfect Express
Lézerhegesztett, extra vékony (1,9 mm-es) gyémánttárcsa, gyors munkához.
Evolution Speed, Cool Formula
Profi minőség, lézerhegesztett, szegmenses, különleges formájú, 9 mm magas gyémántszegmenssel, száraz vágáshoz, hűtést nem igényel.
LTN 88
Profi minőség, lézerhegesztett, 10 mm szegmensmagasság, védőszegmensek, száraz és vizes vágáshoz.
LTN 156
Profi minőség, lézerhegesztett, szegmenses, száraz és vizes vágáshoz.
TSTW típus
Profi minőségű lézerhegesztett csiszolótányér kemény anyagok csiszolásához, régi bevonatok, ill. nem kívánatos festékréteg eltávolításához.

Szeretnék venni otthoni barkácsoláshoz mérőműszert, milyet ajánl?

Azok a hosszúságok, amelyekkel a barkácsoló találkozik, legtöbbször centiméterben vannak megadva. A bútorgyártásban már inkább milliméterekről, a fémek feldolgozásakor pedig tizedmilliméterekről van szó. Mindegyik méréstartományhoz kimondottan mérőműszerek és szerszámok állnak rendelkezésre, melyek könnyen kezelhetők, és amelyek segítségével pontos eredményt érhetünk el.
Alapvetően érvényes: Csak tiszta, nem deformálódott készülékekkel biztosítható a helyes mérés. Már az is döntő eltéréshez vezethet, ha csak néhány milliméterrel ferdén mérünk.
A leggyakrabban a colstokot használjuk, mely ma már collmérésre nem alkalmas, csak centiméterskálával rendelkezik, tulajdonképpen ?méterrúdnak" is nevezik.
Ívek és lekerekítések mérésére a mérőszalag alkalmas. Ez pontosan illeszthető a formához.
A modern elektronika egyszerűbbé és pontosammá teszi a manuális mérést; az elektronikus hajlásmérővel például pontos meghatározható a szögek nagysága. Ezen kívül a tiplifuratok kifúrása előtt fémdetektor segítségével megállapíthatjuk, hogy nincs-e kábel vagy csővezeték a vakolat mögött. A lézeres távolságmérő műszer ugyancsak a távolságok különösen gyors és pontos meghatározására szolgál.
Az elektronikus készülékek használatakor vegye figyelembe: Erős rázkódásokat követően, az akku cseréje után vagy nagy hőmérsékletváltozások esetén újra kell hitelesíteni a mérőműszert. Ez vagy a működtető billentyűk segítségével valósítható meg, vagy automatikusan megtörténik. A távolságmérő műszerek különösen hőmérsékletfüggők. A jó készülékek ezért méréskor figyelembe veszik a levegő hőmérsékletét.

Szerszámvásárláskor nem szeretnék rosszul járni, mint kezdő barkácsoló, mire ügyeljek vásárláskor?

Annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig élvezhessük a barkácsolás örömeit, a szerszámok vásárlásakor érdemes néhány dolgot figyelembe venni.
A biztonság: Szerszámvásárláskor ügyeljen a készüléken feltüntetett ellenőrző pecsétre. A legismertebb német jelölés a ?GS", a jelentése ?Ellenőrzött biztonság". A ?CE" jelölés azt igazolja, hogy a szerszám megfelel az EK biztonsági irányelveinek. Az ellenőrző pecsétek, mint pl. a TÜV- vagy a VDE-jelölések is segítenek a tájékozódásban.
A fogantyú: A jó fogantyú vagy sima, lakkozott fából, fogásbiztos fémből készül, vagy műanyag burkolattal rendelkezik. Optimális megoldás az ergonómiai kialakítású, két- vagy többkomponensű műanyagból készült fogantyú. A fogyasztóvédők nem tanácsolják az olcsó szerszámok megvásárlását, mert már előfordult, hogy rákkeltő anyagokat találtak a fogantyúban.
Az anyag: A villáskulcsok, csavarhúzók vagy fogók minősége szempontjából döntő jelentősége van a felhasznált alapanyag keménységének. A kiváló minőségű mechanikus kézi szerszámok edzett acélból készülnek. Ügyeljen a ?HSS" (gyorsacél) jelölésű szerszámokra.
A teszt: Vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a szerszám könnyen kezelhető-e, és biztonságosan vannak-e rögzítve az alkatrészei. A kalapácsfej illesztése pl. semmiképpen sem lehet laza; új csavarhúzó esetén jó választás az edzett anyagból készült vagy gyémántpor bevonattal rendelkező csúcs.

Hogyan polírozhatom a rozsdamentes anyagot?

Különböző szemcsefinomságú polírpaszták / fémek fajtáinak megfelelően /, ipari faggyú, rongykorong, vagy filckorong segítségével.
Először az ipari faggyút majd a megfelelő polírpasztát a rongykorongba, vagy filcbe bedolgozom. Kész a polírozó anyag és kezdhetjük a polírozást.

Hogyan tudnék átutalásra vásárolni Önöknél?

Tisztelt leendő partnerünk. Ahhoz, hogy átutalásos számlát tudjunk kiállítani Önnek, együttműködési szerződést kell kötnünk. A szerződés tartalmazza a megállapított hitelkeretet és a teljesítés határidejét. Nekünk, mint beszállítónak szükségünk van az Önök cégkivonatára, aláírási címpéldányára, banki inkasszó igazolásra.

Rozsdamentes anyagok megmunkálására milyen fémfúrót használjunk?

Ezekhez az anyagokhoz a normál HSS fémfúrók nem elégségesek, ezért titánbevonatú
vagy kobaltötvözetű fúrószárak használata szükséges. Ezek ára ugyan magasabb a hagyományos fúrókénál, de a keménységük lehetővé teszi ezen anyagok biztos megmunkálását.

Gyémánttárcsa vásárlásakor mik a fő szempontok?

A vágókorong átmérőjét a fogásmélység függvényében válasszuk meg. A gyémántszerszámot csak az arra megfelelő teljesítményű, fordulatszámú géphez használjuk. Amennyiben nem a megfelelő szerszámot választjuk a megmunkálandó anyaghoz, úgy annak élettartama drasztikusan csökkenhet, illetve a szerszám működésképtelenné válhat Szárazon történő vágáshoz használjunk porelszívást. Nagy keresztmetszetű anyagot több lépésben vágjuk át. Először készítsünk úgynevezett mestervágást, melynek célja a tárcsa megvezetése.
A gyémántszerszámokkal történő munkavégzéskor hő keletkezik. A természetes gyémánt hőtűrése nagyobb (1300°C), mint az ipari gyémánté (800°C). Az ipari gyémánt ezen a hőmérsékleten már elveszíti a keménységét, elporlad. Emiatt szükség van a hűtésre. A száraz vágótárcsák használata során hűtési szünetet - valamint elszívó berendezést -, míg a vizes gyémántszerszámoknál a folyamatos hűtővíz utánpótlást kell biztosítani. A hűtővíz hozzávezetést úgy kell megoldani, hogy a víz a vágatba kerüljön, így az abrazív (erősen koptató hatású) vágási iszapot öblíteni tudja.

Pin It
Találatok: 8226